Natuurlijke manier van imkeren

 

Imkervereniging ‘De Heidebloem’ uit Haaksbergen, lid van de Nederlandse Bijen Vereniging, organiseert in samenwerking met ‘NBV groep Overijssel-Oost’ de lezing ‘Natuurlijke manier van imkeren´ op donderdag 21 september 2017. De lezing wordt gegeven door Internationaal BDimkerdocent Albert Muller uit Nijbroek. De lezing is een aanrader voor bijenhouders / imkers maar ook voor geïnteresseerden in het bijenleven. Wij nodigen u hierbij van harte uit.

 

Locatie: Café Restaurant en Zalencentrum Dwars, www.cafedwars.nl Goorsestraat 219, 7482 CG Haaksbergen
Tijdstip: Zaal open 19:00 uur. Aanvang lezing 19:30 uur, pauze rond 20:30 uur. De lezing zal rond 22:00 uur op zijn einde lopen.
Entreeprijs:   
Voor leden en donateurs van de ‘Imkervereniging De Heidebloem’ € 2,50. Voor niet leden € 5,-.Hiervoor krijgt u 1 consumptiebon.
Aanmelding: Hoewel aanmelding niet verplicht is, heeft het wel de voorkeur. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Graag onder vermelding van: ‘Aanmelding lezing Natuurlijke manier van imkeren’.

 

Deze avond is er ook om elkaar te ontmoeten en informeel te kunnen spreken over alles wat het werken met bijen zo leuk maakt.

Meer over Albert Muller:
Albert Muller is bioloog en de verzorging van bijen maakt sinds 1975 deel uit van zijn leven. Hij is sinds 1979 leraar bijenteelt, hetzelfde jaar waarin hij in aanraking kwam met Biologisch-Dynamische (BD) –bijenteelt.

Sindsdien maakt hij ook deel uit van de werkgroep BD-imkers. Verspreid in Nederland, België en Duitsland geeft hij cursussen en lezingen. Ook is hij betrokken bij schoolprojecten in Nederland en Uganda. Daarnaast is hij verbonden aan het BD- onderzoeksinstituut /imkerij Fischermuhle in Rosenfeld in Duitsland.
Zijn missie: mensen laten ervaren dat een bijenvolk een individu is en dat verantwoordelijk bijenhouden alleen mogelijk is als je handelt vanuit het wezen van de bij.
Wie Albert kent, weet dat er, naast inzichten en diepgang ook veel feitelijkheden naar voren komen die in de praktijk bruikbaar zijn. Op zijn eigen unieke manier zal Albert vertellen over zijn natuurlijke manier van imkeren volgens de Biologische Dynamische methode en ook ingaan op bijen-was, waar afgelopen jaren veel over te doen is geweest.

Meer over De Heidebloem:
De imkervereniging “De Heidebloem” werd in december 1906 opgericht. Heden ten dage bestaat de vereniging uit meer dan 60 enthousiaste leden en donateurs die het bijenhouden hoog in het vaandel hebben staan. De bijenvolken vind je hoofdzakelijk in het buitengebied van Haaksbergen maar er staan ook bijenvolken in de bebouwde kom. De verenigingstal kunt u vinden bij het IVN aan de Dievelaarslaantje en het bijenbos met bijenleerpad aan de Groenplasweg bij het Haaksbergerveen.
Heeft u interesse in het houden van bijen of het vlechten van korven. Schroom niet en meld u aan voor een cursus. Ook is het mogelijk om vriend van de vereniging te worden.


Meer informatie kunt u vinden in de uitnodiging: Natuurlijke manier van imkeren