Graag informeren wij u over een lezing die Landschap Overijssel en de Cruydt-Hoeck geven op 15 januari.

 

Een lezing over de bij. Het gaat niet goed met de bij. Dit terwijl onze voedselvoorziening voor een belangrijk deel afhankelijk is van de bestuivende arbeid van de bij. Het afgelopen jaar heeft een onrustbarende bijensterfte plaatsgevonden in Nederland. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat er steeds minder wilde bloemen zijn te vinden in het Nederlandse landschap.

 

Tijdens de lezing willen we u laten zien wat u zelf kunt doen om de leefomgeving van de (wilde) bij te verbeteren.

 

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

 

Wanneer:    dinsdag 15 januari

Hoe laat:     16.00 tot 18.00 uur

Waar:          Café Dwars, Goorsestraat 219, 7482 CG in Sint Isidorushoeve

 

 

 

Creëer een bij-vriendelijk en zoemend landschap (Persbericht op 2 januari 2013)

Haaksbergen - Dinsdagmiddag 15 januari organiseert Landschap Overijssel in samenwerking met Cruydt-Hoeck, gespecialiseerd in Wilde plantenzaden en Bloemenweide mengsels, een boeiende lezing over het creëren van een bij-vriendelijk landschap. Zo'n landschap dat zoemt van de zomerse geluiden en zoete geuren. Iedereen is om 16.00 uur van harte welkom bij Café Dwars in Sint Isidorushoeve bij de lezing over het inrichten en onderhouden van een bij-vriendelijk landschap. U kunt zich aanmelden per mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 0529-401731

In het afgelopen jaar 2012 (het jaar van de bij)  zijn tal van activiteiten georganiseerd om de bij een betere leefomgeving te geven. Bijenlinten zijn aangelegd in steden en dorpen en in Overijssel hebben veel mensen zaad gekregen om hun erf of tuin met bijvriendelijke planten in te zaaien. Heel goede acties, maar als iets duidelijk is geworden het  afgelopen jaar is dat we blijvend aandacht aan de bij moeten besteden.


Jong en wild

In Sint Isidorushoeve is een groep studenten bezig met het ontwikkelen van een plan om de omgeving van Isidorushoeve bijvriendelijker te maken. Dit is een mooie aanleiding om weer aandacht te geven aan de bij in Twente. Wij organiseren daarom in samenwerking met Cruydt-Hoeck, gespecialiseerd in Wilde plantenzaden en Bloemenweide mengsels, een lezing om geïnteresseerden te informeren over het gebruik van wilde planten en bloemen mengsels.


De bij

Het gaat ook na het jaar van de bij niet goed met de bij. Dit terwijl onze voedselvoorziening voor een belangrijk deel afhankelijk is van de bestuivende arbeid van de bij. Het afgelopen jaar heeft een onrustbarende bijensterfte plaatsgevonden in Nederland. Een oorzaak hiervan is dat er steeds minder wilde bloemen zijn te vinden in het Nederlandse landschap. Meer informatie over de bij en handige tips om de bij te helpen vindt u op: www.landschapoverijssel.nl/bij